Putin: NATO'ya karşı askeri varlığımızı güçlendireceğiz

Putin: NATO'ya karşı askeri varlığımızı güçlendireceğiz

Soçi'de ortak basın toplantısı düzenleyen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya sınırlarında askeri varlığını artıran NATO'ya karşılık olarak Rus ordusunun da kendi varlığını güçlendirmesinin doğal olduğunu söyledi.

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinisto ile Soçi'de ortak basın toplantısı düzenleyen Rusya Devlet Başkanı Putin'e, Rus Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun, "Finlandiya'nın NATO'yla yaptığı işbirliğinin Rusya'yı karşı önlemler almak zorunda bıraktığı" şeklindeki açıklaması soruldu.

Putin soru karşısında şunları söyledi: "Askeri birliklerini sınırlarımızdan uzak yerlere, NATO ülkelerinin yakınlarına gönderen biz değiliz. NATO'nun askeri altyapısıysa sınırlarımıza doğru hareket ediyor. Hem sınırlarımız yakınlarındaki askeri personellerinin sayısı hem de askeri teçhizatlarının sayısı artıyor. Tatbikatlarının sayısı da giderek artıyor."

Putin "Tabii ki burada ne olduğuna bakıp kendi altyapımızı güçlendirmek zorundayız" diye ekledi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.