Putin: Nükleer bir savaşa hazırız

Putin: Nükleer bir savaşa hazırız

Putin, verdiği demeçte, ülkenin nükleer bir savaşa gerçekten hazır olup olmadığı yönündeki bir soruya yanıt olarak "Askeri-teknik açıdan elbette hazırız" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Çarşamba günü yayınlanan açıklamasında, Rusya'nın savaşa hazır durumda olduğunu ve olası bir nükleer savaşa tamamen hazır olduğunu ancak şu anda "her şeyin bu yönde ilerlemediğini" söyledi.

Ukrayna’ya yönelik geniş çaplı bir işgal başlatan ve 15-17 Mart'ta yapılacak başkanlık seçimlerini kazanmasına kesin gözüyle bakılan Putin, devlet medyasına verdiği mülakatta, egemenliğinin tehdit edilmesi halinde Rusya'nın nükleer silah kullanmaya hazır olduğunu söyledi.

Putin, Rossiya-1 televizyonu ve RIA haber ajansına verdiği demeçte, ülkenin nükleer bir savaşa gerçekten hazır olup olmadığı yönündeki bir soruya yanıt olarak "Askeri-teknik açıdan elbette hazırız" dedi.

Putin, ABD'nin Amerikan askerlerini Rusya topraklarına ya da Ukrayna'ya konuşlandırması halinde Rusya'nın bunu bir müdahale olarak değerlendireceğini bildiğini söyledi.

"Bu nedenle, burada her şeyin buna (nükleer çatışma) doğru ilerlediğini düşünmüyorum, ancak biz buna hazırız."

Nükleer silahların kullanımının Kremlin'in nükleer doktrininde, yani Rusya'nın silahlarını hangi durumlarda kullanabileceğini belirleyen politikasında açıklandığını yineledi.

Putin "Silahlar onları kullanmak için vardır" dedi ve ekledi: "Bizim kendi ilkelerimiz var."

Geniş kapsamlı röportajda Putin, ABD'nin nükleer denemeler yapması halinde Rusya'nın da aynı şeyi yapabileceğini sözlerine ekledi.

"Bu gerekli değil... bunu hala düşünmemiz gerekiyor, ancak aynısını yapabileceğimizi göz ardı etmiyorum."

Ancak Putin, Rusya'nın Şubat 2022'den bu yana çatışmaların sürdüğü Ukrayna'da hiçbir zaman nükleer silah kullanma ihtiyacı duymadığını söyledi.

"Neden kitle imha silahları kullanmamız gerekiyor? Hiçbir zaman böyle bir ihtiyaç olmadı."

Kaynak: Mepa News, Reuters

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.