Putin Rusyası'nda muhalefeti bastırmak için iç güvenlik harcamaları artırılıyor

Putin Rusyası'nda muhalefeti bastırmak için iç güvenlik harcamaları artırılıyor

Rusya'nın Ukrayna işgali sonrası muhalefeti bastırmak amacıyla bu yıl güvenlik güçlerine yönelik harcamaları artırdığı bildirildi.

Rusya'nın federal bölgelerinde bu yıl ulusal güvenlik ve kolluk kuvvetlerine yönelik harcamalar arttı.

Rusya merkezli Gaidar Enstitüsü tarafından 30 Ağustos'ta yayımlanan rapora göre, ülkede güvenlik hizmetleri ve polis için yapılan bölgesel harcamalarda bir önceki dönemlere kıyasla oldukça fazla artış yaşandı.

Enstitü, Rusya'nın bu yıl güvenlik ve kolluk kuvvetlerine yönelik harcamalarının yüzde 48 oranında artırdığını açıkladı.

Rapora göre, 2023'te güvenlik ve kolluk kuvvetlerine yapılan bölgesel harcamalar toplu konut, sosyal ve sağlık hizmetleri gibi diğer alanlara yapılan harcamaları büyük ölçüde geride bıraktı.

Rusya 2012 yılında Vladimir Putin'in yeniden devlet başkanı olarak seçilmesi üzerine gerçekleşen protestolar sonrasında da iç güvenliğin güçlendirilmesi için harcamaları artırmıştı.

Ukrayna işgali sonrası Putin yönetimi karşıtı protestoların ardından da Rusya iç güvenlik harcamalarını artırmaya başvurdu.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.