Putin: Türkiye ile işbirliği Suriye'de işimize yaradı

Putin: Türkiye ile işbirliği Suriye'de işimize yaradı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ''Suriye konusunda kendi yolumuzdan gittik'' dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya, Türkiye ve İran arasında, Suriye konusunda varılan anlaşmaların işe yaradığını söyledi."Suriye konusunda kendi yolumuzdan gittik" diyen Putin dünyada olası bir yeni nükleer çatışmayı da 'küresel bir felaket' olarak nitelendirdi.

Rus gazeteci Vladimir Sovolyev, '2018'de Dünya Düzeni' adlı belgesel filminde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e başka ülkelere güvenmenin mümkün olup olmadığını sordu.

Putin gazeteciye yanıtında "Güvenmek ne anlama geliyor? Her ülkenin kendi çıkarları var. Rusya'nın da, Ortadoğu ülkelerinin de, İran'ın da, Suudi Arabistan'ın da, Mısır'ın da, İsrail'in de, Ürdün'ün de… ABD, Çin, Hindistan gibi küresel aktörlerin de çıkarları var. Rusya'nın da kendi çıkarları… İlk olarak yapılacak şey, bizim çıkarlarımıza saygı gösterilmesi için başkalarının çıkarlarına saygı göstermek. Bu zor bir süreç" ifadelerini kullandı.

Putin, açıklamalarına şöyle devam etti: "Bölge ülkeleri arasındaki ilişkiler ne kadar karmaşık olursa olsun, Türkiye ve İran'la masaya oturduk ve belirli anlaşmaların garantörü olduk. Bu anlaşmalar da işe yarıyor."

Putin "Türkiye büyük bir ülke, bizim komşumuz. Yüzyıllar boyu Türkiye ile farklı ilişkilerimiz oldu. Türkiye ile objektif bir şekilde iyi ilişkiler geliştirmekle ilgileniyoruz" dedi.

Putin, Trump konusunda değil, ama öngörülemez olması nedeniyle ABD'deki genel sistem konusunda hayal kırıklığı olduğunu belirtti.

Putin "Böyle bir sistemle etkileşim içinde olmak çok zor" dedi.

Moskova'ya nükleer düğmeye basıp basmayacağının sorulmasının doğru olmadığını belirten Putin, atom bombasının ilk olarak Rusya'da yapılmadığını vurguladı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.