Putin: Ukrayna'nın geleceği hakkında müzakereye hazırız

Putin: Ukrayna'nın geleceği hakkında müzakereye hazırız

Devlet Başkanı Vladimir Putin Salı günü yaptığı açıklamada Rusya'nın Ukrayna'nın geleceği hakkında müzakereye hazır olduğunu söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Salı günü yaptığı açıklamada Rusya'nın Ukrayna, ABD ve Avrupa ile Ukrayna'nın geleceği hakkında müzakereye hazır olduğunu ancak ulusal çıkarlarını koruyacaklarını söyledi.

Putin, Savunma Bakanı Sergey Shoigu ve Genelkurmay Başkanı General Valery Gerasimov'un yanı sıra Federal Güvenlik Servisi (FSB) Direktörü Alexander Bortnikov'un da aralarında bulunduğu üst düzey askeri yetkililerin katıldığı Savunma Bakanlığı toplantısında konuştu.

Putin, Rus birliklerinin artık savaş alanında inisiyatif sahibi olduğunu söyledi.

"Özel askeri operasyonun hedeflerinden vazgeçmeyeceğiz" diyen Putin, Rusya'nın daha iyi askeri iletişim, keşif, hedefleme ve uydu kabiliyetine ihtiyacı olduğunu kaydetti.

Müzakerelere hazır olduklarını vurgulayan Putin "Ukrayna'da, Avrupa'da ve ABD'de Rusya'ya karşı saldırgan olanlar müzakere etmek istiyorlar mı? Bırakalım etsinler. Ama biz bunu ulusal çıkarlarımız temelinde yapacağız." ifadelerini kullandı.

"Bizim olandan vazgeçmeyeceğiz" diyen Putin, Rusya'nın Avrupa ile savaşma niyetinde olmadığını da sözlerine ekledi.

Batılı yetkililer Putin'in müzakere konusunda Kasım ayındaki ABD başkanlık seçimlerini beklediğini öne sürüyor.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum