Putin Ukrayna'ya silah yardımı yapan devletleri uyardı

Putin Ukrayna'ya silah yardımı yapan devletleri uyardı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Fransa ve Almanya'yı, Ukrayna'ya yönelik silah tedarikleri konusunda uyardı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Fransa'yı ve Almanya'yı, Ukrayna'ya yönelik silah tedarikleri konusunda uyardı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile telefon görüşmesi yapan Putin, Avrupa ülkeleri üretimli silahların Ukrayna'ya nakledilmesi konusunda uyarılarda bulunurken, küresel gıda tedarikinde meydana gelen krizleri Batı'nın Rusya'ya uyguladığı yaptırımlara bağladı.

Rus devlet haber ajansından yapılan açıklamada Putin, Macron ve Scholz'a Ukrayna'ya süren silah tedarikinin durumu daha fazla istikrarsızlaştırdığını ve insani krizi daha da kötüleştirdiğini belirtti.

80 dakikalık telefon görüşmesinde Scholz, Putin'in ifadeleri karşısında Rus birliklerinin Ukrayna'dan çekilmesi gerektiğini savundu. Avrupalı liderler ayrıca Putin'i, acil bir ateşkes anlaşmasının tatbik edilmesini içeren ve Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin de içerisinde bulunduğu müzakereleri başlatmaya çağırdı.

Öte yandan Macron ve Scholz, Putin'den Mariupol'deki Azovstal çelik fabrikasında teslim olan yaklaşık 2 bin 500 Ukraynalı askerin de serbest bırakılmasını istedi.

Kremlin'den yapılan açıklamada ise Putin ile Zelenskiy arasında doğrudan müzakerelerin olasılığından bahsedilmezken, Rus tarafının görüşmelere yeniden başlamaya açık olduğu belirtildi.

Rusya Donbas saldırıları sırasında Zelenskiy'nin Avrupalı ülkelerden ağır silahlar talep etmesinin ardından Batılı ülkelerin çatışma bölgesine silah göndermemesi konusunda uyarılarda bulunuyor.

Rusya, çatışmaların devam ettiği ve tam kontrol sağlamak istediği Mariupol ve Donbas'ta "barışçıl bir yaşam kuracağını" iddia ediyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.