Putin ve Erdoğan Yüzyüze Görüşecek

Putin ve Erdoğan Yüzyüze Görüşecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya lideri Putin ile telefonda görüştü. Cumhurbaşkanlığı kaynakları, görüşmenin çok olumlu geçtiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus savaş uçağının Türkiye sınırlarını ihlâl etmesi üzerine düşürülmesiyle başlayan kriz sonrası ilk defa telefonda görüştü.

Al Jazeera''nin haberine göre; Cumhurbaşkanlığı kaynakları görüşmenin çok olumlu geçtiğini, kısa süre sonra yazılı açıklama yapılacağını söyledi. Kremlin Sözcüsü Peskov da daha sonra sonuca ilişkin bir yorum yapacaklarını söyledi.

İki ülke arasındaki mektup diplomasisinin ardından, liderlerin telefonda görüşecekleri bir gün önceden duyurulmuştu. Telefon görüşmesinin Rusya'nın girişimiyle ayarlandığını aktaran Peskov, iki ülke ilişkilerinin birkaç günde onarılabileceği ihtimaline inanmadığını söylemişti. 

Cumhurbaşkanlığından açıklama

Cumhurbaşkanlığından konuya ilişkin yapılan yazılı açıklama:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bugün bir telefon görüşmesi gerçekleştirmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Putin, görüşmede, Türkiye-Rusya arasındaki ikili ilişkilerin normalleşmesinin önemi üzerinde durmuşlardır.

Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Putin, ikili ilişkileri yeniden canlandırmak için gerekli adımları atmanın yanı sıra, bölgedeki siyasi, ekonomik ve insani krizler karşısında işbirliği içinde olmanın önemine de işaret etmişlerdir.

Sayın Putin, görüşme sırasında, İstanbul'daki menfur terör saldırısını da kınayarak, Cumhurbaşkanımızın şahsında tüm Türk halkına taziyelerini iletmiştir.

İkili ilişkilerin yeniden canlandırılması ve terörle ortak mücadele konularında kararlılıklarını vurgulayan iki lider, irtibat halinde olma ve yüz yüze görüşme konusunda da mutabık kalmışlardır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

'Teşekkür telefonu'

Anadolu Ajansı, Salı günü Rusya Devlet Başkanı Putin'in, saat 12.00'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür telefonu edeceğini duyurmuştu. İki liderin telefon görüşmesi yapacağı bilgisi ilk olarak önceki gün Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya lideri Putin'e bir mektup daha yazarak düşürülen Rus uçağıyla ilgili üzüntülerini ifade etmişti. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "İki ülke, ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla gerekli adımların atılması hususunda mutabık kaldı" demişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.