Putin'den dikkat çeken 'Dağlık Karabağ' açıklaması

Putin'den dikkat çeken 'Dağlık Karabağ' açıklaması

Rusya lideri Vladimir Putin, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki gerilime ilişkin açıklama yaptı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'nın Vladivostok kentinde düzenlenen 8. Doğu Ekonomi Forumu'nun panel oturumunda konuştu.

Sputnik'in aktardığı habere göre Putin konuşmasında Azerbaycan ile Ermenistan arasında artan gerilime de vurgu yaptı.

Dağlık Karabağ'da son dönemde tırmanan gerilim ve Ermenistan'ın ABD'yle ortak tatbikat yapması nedeniyle 'Erivan'da eksen kayması yaşandığına' dair yorumlara yanıt veren Putin, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'la sürekli temas halinde olduğunu ve hiçbir sorun bulunmadığını söyledi.

Putin, "Paşinyan bana detaylı bir yazı gönderdi. Kendisiyle temas halindeyim, burada Ermenistan ve Başbakan Paşinyan'la hiçbir sorun yok. Herhangi bir 'eksen kayması' olduğunu düşünmüyorum. Yaşananları görüyoruz, anlıyoruz" dedi.

Ermenistan yönetiminin Dağlık Karabağ’ın Azerbaycan’a ait olduğunu fiilen tanıdığını vurgulayan Putin, “Mesele sadece son çatışmanın sonuçları değil, mesele Ermeni liderliğinin Azerbaycan'ın Karabağ üzerindeki egemenliğini esasen tanımış olmasıdır” diye konuştu.

Karabağ’daki Rus gücünün varlığı konusuna da değinen Putin, Rus birliklerin görev süresinin hala yürürlükte olduğunu, ayrıca insani konuların da geçerliliğini koruduğunu ifade etti.

Rus lider, “Görev süresi hala devam ediyor, her türlü ‘etnik temizliğin’ engellenmesi gibi insani nitelikli konular ise elbette ortadan kalkmış değil. Ve ben buna tamamen katılıyorum. Azerbaycan liderliğinin, bize her zaman söylediği ve söylemeye devam ettiği gibi, herhangi bir ‘etnik temizlik’ istemediğini, hatta tam tersine bu sürecin yumuşak bir şekilde geçmesini istediğini umuyorum” ifadelerini kullandı.

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.