Putin'den sonra Rusya'yı Yahudi asıllı Kiriyenko mu yönetecek?

Putin'den sonra Rusya'yı Yahudi asıllı Kiriyenko mu yönetecek?

60 yaşındaki Sergei Kiriyenko'nun, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in halefi olacağı iddia ediliyor.

İngiltere merkezli The Telegraph'ın haberine göre, Ukrayna Askeri İstihbarat Şefi Kyrylo Budanov, Putin'in halefi olarak Kiriyenko'yu işaret ettiğini söyledi.

1990'lı yıllarda Kiriyenko, Batı'nın liberal demokrasi sistemini desteklemekteydi, ancak daha sonra Putin destekçisi bir isim haline geldi.

Habere göre Putin'in Kiriyenko'ya güvendiği söyleniyor.

1962 yılında Sovyetler Birliği kontrolündeki Abhazya'da doğan Kiriyenko'nun baba tarafı Yahudi asıllı. Kiriyenko, Ukrayna asıllı olan anne tarafının soyismini almış.

Kiriyenko, 1998'de 35 yaşındayken Rusya'nın en genç başbakanı olmuştu. Onu başbakanlığa öneren isim ise 2015 yılında öldürülen Rus liberalizmi savunucusu Boris Nemtsov idi.

Başbakanlık sürecinde liberalizmi destekleyen Sergei Kiriyenko planları tutmamış ve Rusya bir ekonomik krizle karşı karşıya kalmıştı. Bu durum Kiriyenko'yu görevinden etmişti.

Kiriyenko'nun başbakanlık döneminde onun kararı olmamasına rağmen Vladimir Putin, Rusya'nın devlet iç güvenlik kurumu Federal Güvenlik Servisi'nin (FSB) başına getirilmişti.

Görevinden olmasına rağmen Kiriyenko'nun resmi ve profesyonel ilişkileri Putin ile devam etti.

Bu süreç boyunca Kiriyenko, Rusya'ın nükleer enerji şirketi Rosatom gibi çeşitli görevlerin başına atandı. Vladimir Putin, daha sonraki yıllardı onu Kremlin'in personel şefi olarak atadı.

2018'de Putin'in seçimleri kazanmasında rol oynayan Kiriyenko, Rusya Devlet Başkanı'nın takdirini daha da kazanacaktı.

Kiriyenko'nun Rusya'nın Ukrayna savaşını başlattığından bu yana işgal ve ilhak edilmiş bölgelerde gayri resmi sorumlu olarak görev yürüttüğü biliniyor.Kiriyenko, iddialara göre Putin'in halefi olarak gösteriliyor ve halihazırda Kremlin'in Personel Şefliği görevinde bulunuyor.

Kaynak: Mepa News

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.