Putin'den Suriye açıklaması: Esed'e destek olmaya devam edeceğiz

Putin'den Suriye açıklaması: Esed'e destek olmaya devam edeceğiz

Rusya Devlet Başkanı Putin, Suriye'de Esed rejimine her türlü destek olmaya devam edeceklerini ve amaçlarının bölgeye istikrar kazandırmak olduğunu söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye'de Esed rejimine her türlü destek olmaya devam edeceklerini ve amaçlarının bölgeye istikrar kazandırmak olduğunu söyledi.

Başkent Moskova'da genişletilmiş Savunma Bakanlığı toplantısında konuşan Putin, Suriye’deki duruma ve ülkesinin savunmaya yönelik yaptığı çalışmalara değindi.

Suriye vurgusu

Putin, Rus askerinin bölgedeki amacının barış misyonlarını yürütmek ve Suriye’ye insani yardım sağlamak olduğunu öne sürerek, barış ve istikrarın yeniden kazanılması için Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunmasına yardımcı olacaklarını söyledi.

Bakanlık toplantısında konuşan Putin, Rus ordusunun gelişmesi ve son model silahların tedarik edilmesinin hedefleri arasında olduğunu, önceliklerinin önümüzdeki yıl stratejik nükleer kuvvetlerini güçlendirmek olduğunu belirtti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.