Putin’den 'Üçüncü Dünya Savaşı' cevabı

Putin’den 'Üçüncü Dünya Savaşı' cevabı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, batılı ülkelerle Rusya arasındaki derin krizin ne zaman çözüme kavuşturulacağının Moskova’ya değil, batılı ülkelerin tavrına bağlı olduğunu söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, batılı ülkelerle Rusya arasındaki derin krizin ne zaman çözüme kavuşturulacağının Moskova’ya değil, batılı ülkelerin tavrına bağlı olduğunu söyledi.

Hürriyet'ten Nerdun HACIOĞLU'nun haberine göre, yeni altı yıllık iktidar döneminde Rusya halkıyla ilk “Direkt hat” naklen yayın programını gerçekleştiren Putin, naklen yayın stüdyosu ekranında beliren "Batılı ülkelerin Rusya’ya yönelik ikide bir yaptırım uygulamalarından artık gına geldi. Bizim görüşlerimizi dinlemiyorlar bile. Bu gidişata ne zaman nokta konacak?" sorusuna şu yanıtı verdi:

“Bunu niye yapıyorlar biliyor musunuz? Bir dizi bahaneyle Rusya’yı dizginlemek için bu tür yaptırımlara baş vuruyorlar. Rusya’yı kendilerine eşit rakip olarak görmek gerçeğini kabullenmek istemedikleri için yapıyorlar. Halbuki böyle davranmak yerine bizimle birlikte çalışmayı kabul etseler her kez için çok daha iyi olacağını söylemek isterim.

Bu problem ne zaman sona erecek? Sorusuna gelince. Herhangi tarih veremiyorum. Ama bizim Rusya olarak batıyla ilişkilerimizi rayına oturtmak için iki önemli şartımız var. İlki Rusya ekonomik çıkarlarını savunmaktan taviz vermeyecek. İkinci önemli şartımız Rusya güvenliğini elindeki tüm imkanları kullanarak sağlamaya devam edecek.

Dolayısıyla şimdiki çıkmaz yoldan geri adımı onların atması gerek. Burada ayrıca “Üçüncü Dünya Savaşı çıkar mı?” soruları da duydum. Buna da Albert Einstein'ın bir seferinde espriyle karışık “Üçüncü Dünya Savaşını bilmiyorum, ama dördüncüsü kesinlikle taş ve sopalarla yapılacak” sözlerini hatırlatmak isterim. Bu manalı espriyi her zaman göz önünde bulundurulmalı.

İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra dünyamızda güç dengesi kurulmuştu. Abes olmasına rağmen taraflar birbirini yok etme korkusuyla birbirini dinliyordu. Günümüzde ise bu güç dengesi yok sayılmak istendiği için bu duruma gelindi. ABD tek taraflı füzeler anlaşmasından çekilmek istediğini söylüyor. Bu durumda biz ne yapalım. Elbette karşı önlemler alma dışında bize seçenek bırakılmıyor. Elbette güvenliğimiz için gereken önlemleri alacağız” şeklinde konuştu.

Rusya Devlet Başkanı Putin, ülkesi açısından bardağı taşıran son damlanın Libya  hadiselerin olduğunu da sözlerine ekledi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.