Putin'in teklifine Biden'dan cevap

Putin'in teklifine Biden'dan cevap

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e katil demesinin ardından artan gerilim sürüyor. Putin’in görüşme teklifine yanıt veren Biden, “Görüşeceğimize eminim.” ifadesini kullandı.

ABD ve Rusya arasındaki ilişkileri geren açıklamaların ardından Rusya Devlet Başkanı Putin, ABD Başkanı Biden’a görüşme talebinde bulundu. Biden ise Putin’in talebine yanıt olarak, ”Bir noktada görüşeceğimize eminim” şeklinde konuştu.

Öte yandan gazetecilerin Rusya’ya yönelik ek yaptırım olup olmayacağına ilişkin sorusuna ise Biden, ‘‘Zamanla gelecek” yanıtını verdi.

ABD ile Rusya arasında gerginlik

ABD Başkanı Joe Biden, dün verdiği röportajda, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e “katil” demişti. Biden’ın sözlerine Rusya’dan jet yanıt gelmiş, “ABD ile ilişkilerimizi gözden geçireceğiz” açıklaması yapılmıştı. Ayrıca Putin, Biden’a iyi dileklerini iletip, “Ona sağlık diliyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Putin, Biden ile görüşmek istedi

Rusya Devlet Başkanı Putin, katıldığı televizyon programında Biden’ı görüşmeye davet ettiğini belirterek, şu ifadeleri kullanmıştı:

“Biden’ı davet etmek istiyorum, ancak bunu canlı, söylendiği gibi ‘online’ olarak yapma koşuluyla. Herhangi bir gecikme olmaksızın, doğrudan açık, direkt bir tartışma. Bana öyle geliyor ki bu Rusya, ABD ve diğer birçok ülke için ilgi çekici olurdu.”

Kaynak: Kırım Haber Ajansı

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.