Putin'in yeni hedefi Polonya mı?

Putin'in yeni hedefi Polonya mı?

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Polonya'nın Ukrayna'daki faaliyetlerini hedef alan bir açıklamada bulundu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bu kez Polonya'yı hedef aldı.

Rusya Güvenlik Konseyi toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Putin, Polonya'yı Belarus ve Ukrayna'nın batı topraklarına göz dikmekle ve bölgeyi işgale hazırlanmakla suçladı.

Polonya'nın NATO yardımıyla bu bölgeleri parçalamayı hedeflediğini ifade eden Putin, Rusya Dış İstihbarat Servisi Direktörü Sergey Narışkin'e bölgeyi yakından takip etme talimatı verdi.

Putin açıklamasında Polonya'yı tehdit etti.

Polonya'nın batı topraklarının Polonya'ya Sovyetler Birliği lideri Joseph Stalin'in hediyesi olduğunu ifade eden Putin, Polonyalıları kast ederek "Varşova'dak dostlarımız bunu unuttular, bunu onlara hatırlatacağız." sözlerini kullandı.

İkinci Dünya Savaşı sonrasında yapılan anlaşmalarla, savaş öncesinde Almanya'ya ait olan birçok toprak Polonya'ya bırakılmıştı. Putin'in bu toprakların Rusya'nın Polonya'ya katkısı olduğunu öne sürmesi akıllara Ukrayna'da yaşananları getirdi. Rusya lideri, Ukrayna'nın da başta Kırım olmak üzere birçok toprağının kendilerine Sovyetler Birliği tarafından verildiğini ifade etmişti.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.