PYD Kantonlarına 'Vur' Emri

PYD Kantonlarına 'Vur' Emri

PKK'nın Suriye kolu PYD'ye yönelik angajman kuralının getirileceği belirtildi.

ABD ve Rusya'nın Suriye'deki stratejik ortağı PYD'ye karşı Türkiye'den yeni bir hamle geldi. PKK ile olan organik bağının her geçen gün biraz daha netleşmesi angajman kuralını gündeme getirdi.

Yeni Şafak'tan Kiymet Sezer'in haberine göre; PYD'nin PKK'ya Kamışlı üzerinden silah, mühimmat ve eleman takviyesi yaptığına ilişkin ciddi bulgular tespit edildi. Türkiye, Nusaybin'de veya bir başka ilde PYD kaynaklı herhangi bir saldırı karşısında angajman uygulamaya hazırlanıyor.

Edinilen bilgiye göre, örgütün Suriye uzantısı PYD'den Nusaybin'de PKK'ya destek verildiği veya PYD'lilerin burada Türk güvenlik güçlerine karşı savaştığı tespit edilirse, bunun da ötesinde Türkiye toprakları üzerinde PYD kaynaklı herhangi bir saldırı gerçekleşirse Türkiye sınır ötesindeki PYD kantonlarını vuracak. Halen olası kırmızı çizgi ihlaline karşı PYD'nin Afrin ve Kobani kantonlarına namluları yönelmiş vaziyette teyakkuzda bekleyen Suriye sınırındaki tank ve top mevzilerine anında vur emiri verilecek.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.