pyd kürt gençleri rejime teslim ediyor

pyd kürt gençleri rejime teslim ediyor

aa

Suriye’de faaliyet gösteren devrim yanlısı “Bağımsız Kürt Birliği” hareketi, Demokratik Birlik Partisi (PYD) güçlerinin en az 300 Kürt gencini Esed rejimine teslim ettiğini iddia etti.

PYD güçlerinin Afrin ve kırsalında en az 300 Kürt genci tutukladığı açıklamasında bulunan Bağımsız Kürt Birliği, bunlarının tamamının Esed rejimine teslim edildiğini vurguladı. Söz konusu Kürt gençlerin şuanda Halep sanayi bölgesinde olduğunu belirterek Özgür Suriye Ordusu (ÖSO)’ya karşı bu gençlerin savaştırıldığı açıklamasında bulundu.

Bağımsız Kürt Birliği’nin, siyasi, sosyal ve kalkınma alanlarında faaliyet yürüten Kürt hareketi olduğu biliniyor. Suriye devrimini destekleyen hareket, devrimin hedefleri için çalışıyor.

Hareketin lider Abdulaziz Temo, Türkiye’de düzenlenen toplantıda “PYD güçlerinin Esed rejimi yanında yer aldığı ve Suriyelileri katlettiği için Kürtleri temsil etmedikleri” açıklamasında bulunmuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.