PYD: Soçi görüşmelerine katılacağız

PYD: Soçi görüşmelerine katılacağız

PKK'nın Suriye kolu PYD'nin lideri, Soçi'deki görüşmelere parti olarak değil 'özerk yönetimleri temsilen' katılacaklarını söyledi.

PKK'nın Suriye kolu PYD'nin Eş Başkanı Şahoz Hasan, Türkiye, Rusya ile İran'ın Soçi'de bir araya geldiği Suriye üçlü zirvesi sonrası açıklamalarda bulundu.

PYD Eş Başkanı Şahoz Hasan, Rusya tarafından Soçi'de yapılacak kongreye davet edildiklerini ifade ederek, "Biz Soçi'ye parti veya şahsiyet olarak katılmayacağız. Afrin, Kobani ve Cezire'nin Özerk Yönetimleri olarak Soçi'de hazır bulunacağız." dedi. 

Amerika'nın Sesi Radyosu Kürtçe Servisi'ne konuşan Şahoz Hasan, Suriye'ye dönük yapılacak toplantılara katılmamaları durumunda görüşmelerin daha baştan sonuçsuz kalacağını öne sürdü.

"Soçi'ye katılmamız için bize dönük bir davet var. Daha önce de açıkça dedik. Biz Soçi'ye parti veya şahsiyet olarak katılmayacağız. Afrin, Kobani ve Cezire'nin Özerk Yönetimleri olarak Soçi'de hazır bulunacağız." 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.