PYD'li Militanın Adı Suruç'taki Parktan Söküldü

PYD'li Militanın Adı Suruç'taki Parktan Söküldü

Suruç'ta bir parka adı verilen PYD'li militan Arin Mirhan isimli tabela polis tarafından söküldü.

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde, DBP'li belediye tarafından açılan parka, bir PYD mensubunun adının verilmesi tepkiyle karşılandı. Suruç Kaymakamlığı, konuyla ilgili adli ve idari işlem başlatırken, parkın tabelası güvenlik güçleri tarafından indirildi.

DBP'li Suruç Belediyesince Yıldırım Mahallesi'ne yapılan parka, 2 yıl önce Kobani'deki (Ayn el-Arap) çatışmalarda canlı bomba eylemi düzenleyen PYD'li Arin Mirkan'ın adı verildi. Parkın giriş kapısına ise "Suruç Belediyesi Arin Mirkan Parkı" yazılı levha asıldı.

 


"Suruç Belediyesi Arin Mirkan Parkı" yazılı tabela polis tarafından indirildi.

Konuyla ilgili olarak Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada, Suruç Beledeiye Başkanı'nı hakkında PKK üyesi olmak suçunda tutuklama kararının olduğu, yaklaşık 4 aydır firari olduğu belirtildi. 

Açıklamada ayrıca, "İlimiz Suruç İlçesi Yıldırım Mahallesi'ndeki parka Suruç Belediyesi tarafından PKK'nın Suriye uzantısı olan PYD militanı canlı bomba kadın teröristin ismi verilmiş. Valiliğimiz tarafından başlatılan inceleme neticesinde parkın tabelası güvenlik güçleri marifetiyle indirilmiştir. Ayrıca söz konusu ismin verilmesi kararıyla ilgili Suruç Belediyesi Meclis Üyeleri hakkında valiliğimizce soruşturma başlatılmıştır." ifadeleri kullanıldı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.