Rakka'da ürkütücü bilanço: 2 ayda 946 sivil öldü

Rakka'da ürkütücü bilanço: 2 ayda 946 sivil öldü

Bölgedeki aktivistlerin aktardığı rakamlara göre Rakka'daki sivil kayıpları ürkütücü boyutlara ulaşmış durumda.

Bölgedeki aktivistlerin aktardığı rakamlara göre Rakka'daki sivil kayıpları ürkütücü boyutlara ulaşmış durumda.

946 sivil yaşamını yitirdi binlercesi yaralandı

Rakka kentinden haber paylaşımı yapan "Rakka Sessizce Katlediliyor" isimli aktivist grubun paylaştığı verilere göre 60 günlük sürede Rakka kentinde 946 sivil yaşamını yitirdi.

Aktivist grubun sosyal medya hesabı üzerinden servis ettiği infografikte yer alan verilere göre, 9 Haziran - 8 Temmuz tarihleri arasında kentte 946 sivil yaşamını yitirdi 1000'den fazla sivil de yaralandı.

2 ayda bin 267 hava saldırısı

Aktivist grubun yayınladığı verilere göre belirtilen 2 aylık sürede kent merkezine yönelik 1267 hava saldırısı düzenlendi. ABD öncülüğündeki koalisyon tarafından düzenlenen hava saldırılarının yanında, kent merkezine yönelik gerçekleştirilen ağır silah atışları ise "binler" olarak ifade ediliyor.

Elektrik ve susuz 60 gün

Kentte 60 gündür elektrik ve suyun bulunmadığının ifade edildiği infografikte, 450 bin sivilin evlerini terk etmek zorunda kaldığı ve kent merkezinde halen 30 bin sivilin kuşatma altında olduğu belirtiliyor.

Öte yandan kent merkezindeki 2 hastanenin servis dışı kaldığı belirtilirken, tedavi ve ilaç eksikliği yüzünden 1 kişinin hayatını kaybettiği kaydedilmiş.

Aktivist grup tarafından Arapça ve İngilizce olarak yayınladığı infografik:


Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.