"Rakka'yı IŞİD'ten alacak güç yok"

"Rakka'yı IŞİD'ten alacak güç yok"

ABD'li bir askeri yetkili, Rakka'yı IŞİD'in elinden alabilecek bir askeri kuvvetin şu an mevcut olmadığını ifade etti.

"Yakın gelecekte Rakka'yı ele geçirebilecek bir askeri güç yok" bu ifadeler Amerikalı bir askeri yetkiliye ait. Reuters'in haberine göre, ismi açıklanmayan bir ABD'li yetkili, Rakka'nın kolayca alınamayacağını ve mevcut şartlardaki askeri gücün yetersiz olduğunu söyledi.

Şubat ayına kadar görev yapması tahmin edilen Barack Obama'nın da bu süreci göremeyeceği vurgulanıyor.

ABD destekli PKK'nın Suriye kolu PYD, Rakka operasyonunun "saatler içerisinde" başlayacağını duyurmuştu. Açıklamada, ABD'nin PYD ile işbirliği hâlinde operasyonda hava desteği sağlanacağı ifade edildi. Rakka'nın IŞİD'ten geri alınması amaçlanan operasyona sadece PYD güçlerinin katılacağı vurgulanmıştı.

Amerikalı Albay John Dorrian, kentin izolasyonuna yönelik çabalara 10 binini Suriye Arap Koalisyonu üyelerinin oluşturduğu 30-40 bin kuvvetin katıldığını bildirmişti.

TÜRKİYE İLE ABD ANLAŞTI İDDİASI

Pentagon, ABD'nin Ankara'da Genelkurmay'da üst düzey bir subay görevlendirerek, Rakka operasyonun her aşamasında Türkiye'ye bilgi vermeyi kararlaştırdığı duyurmuştu. Açıklamada Dunford’ın, "Rakka’nın kontrol edilmesi ve yönetilmesi için DSG’nin çözüm olmadığını her zaman biliyorduk. Şu anda yaptığımız şey, operasyon için güçlerin doğru karışımını bulmak” ifadesi de yer almıştı.

Kaynak: Dünya Bülteni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.