Ramazan'da her güne bir Müslüman coğrafyası: Gazze

Ramazan'da her güne bir Müslüman coğrafyası: Gazze

Gazze Şeridi İsrail işgali altındaki Filistin topraklarının önemli bir bölümünü teşkil ediyor. Bölgede 2.5 milyona yakın Müslüman İsrail ablukası altında yaşam mücadelesi veriyor.

İslamiyet Gazze’ye Hz. Muhammed’in hayatta olduğu dönemde ulaştı. 634 yılında İslam orduları tarafından fethedilen Gazze hızla Müslümanlaştı. İmam Şafii gibi birçok önemli isim burada doğdu.

Kısa bir dönem Haçlı işgaline uğrasa da Gazze, 634-1917 yılları arasında Müslümanların egemenliğinde kaldı. Gazze 1917 yılında İngilizlerce işgal edildi ve İslam egemenliğinden koparıldı.

1948’de İsrail’in kurulması ve katliamların ardından çok sayıda Filistinli Müslüman mülteci olarak Gazze’ye sığındı. Bu dönemi takiben Gazze’de İsrail’in işgal ve saldırıları her geçen gün artış gösterdi.

2007 yılında İsrail bölgeyi ablukaya aldı. Bugüne dek İsrail Gazze’ye birçok kez saldırı başlattı. Bu saldırılarda on binlerce sivil katledildi. Bölgede İsrail’in soykırım girişimi halen devam ediyor.

gazze-ramazan.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.