Ramazan'da her güne bir Müslüman coğrafyası: Trinidad ve Tobago

Ramazan'da her güne bir Müslüman coğrafyası: Trinidad ve Tobago

Latin Amerika’nın en yoğun Müslüman nüfusa sahip ülkelerinden biri olan Trinidad ve Tobago, iki büyük adadan oluşuyor.

Ülkenin yüzde 5’ini, 80 bini aşkın nüfuslarıyla Müslümanlar teşkil ediyor. Trinidad Müslümanları sosyal ve siyasi yönlerden de oldukça aktif.

İslamiyet Trinidad’a ilk kez 19’uncu yüzyılda, Batılı güçlerce köleleştirilen Afrikalı ve Hint Müslümanların bölgeye getirilmesiyle birlikte ulaştı.

Ülkede İslam’ın hızlı bir şekilde yayılma süreci ise 1970’lerde, Lennox Philip adında Trinidadlı bir gencin ülke dışında eğitim gördüğü yıllarda İslamiyet’i seçmesiyle başladı.

Yasin Ebubekir ismini alan Trinidadlı genç 1973 yılında ülkesine geri dönerek İslam’ı tebliğ etmeye başladı. Böylece ülkede İslam hızlı bir şekilde yayılırken çok sayıda cami inşa edildi. Müslümanların artan gücü ve sosyal etkinliği devletin de dikkatini çekti.

1990 yılında Ebubekir’in “Cemaat-i Müslimin” isimli cemaati, uyuşturucu ve yolsuzluk skandallarıyla gündeme gelen hükümeti yıkmak için bir devrim girişimi tertipledi. Devlet televizyonu ve parlamento gibi merkezler ele geçirilse de devrim başarısız oldu ve devletin Müslümanlara baskısı şiddetlendi.

Buna rağmen Trinidadlı Müslümanların faaliyetleri devam etti. Ülkede yaşayan Müslümanlar halen sosyal ve siyasi çalışmalarda bulunuyor. Trinidadlı Müslümanların ülkede ve dünyada İslam hukukunun uygulanmasına yönelik talep ve çabalar içerisinde bulunması da dikkat çekiyor.

infografik-trinidad.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.