Rapor: Açlık yüzünden dakikada 11 kişi ölüyor

Rapor: Açlık yüzünden dakikada 11 kişi ölüyor

İngiliz yardım kuruluşu Oxfam dünyada her dakika 11 kişinin açlıktan öldüğünü açıkladı, dünyada gıda arzı fazlası olmasına rağmen adaletsizlikler nedeniyle bu ölümlerin gerçekleştiğini vurguladı.

İngiliz yardım kuruluşu Oxfam tarafından yayınlanan raporda geçen her dakika dünyada 11 kişinin açlık nedeniyle öldüğü ifade edildi.

Açlık koronavirüsten daha tehlikeli

Yetersiz beslenmenin halen koronavirüs salgınından daha tehlikeli ve salgından farklı olarak kalıcı bir sorun olduğunu vurgulayan Oxfam'ın raporuna göre, koronavirüs salgınının en şiddetli döneminde dakikada 7 kişi virüs nedeniyle hayatını kaybetmekteydi.

Korkunç boyutlu gıda israfı

Yine bu raporda küresel çapta korkunç bir gıda israfı yaşandığına, bu israftan ayrı olarak beslenme sıkıntısı çeken insan sayısına göre çok daha fazla insanın aşırı yediğine, fazla kilolarından şikayetçi olduğuna değinildi.

Bu çarpıklıklar üzerine küresel çapta bir hesaplamayla gıda arzında problem olmadığı, hatta fazla olduğu ancak adaletsizlikler ve dengesizlikler yüzünden açlıktan ölenlerin olduğu belirtildi.

"Salgın, zengini haha zengin yoksulu daha fakir hale getirdi"

Aynı raporda koronavirüs salgınının gıda krizini artırdığına, küresel çapta zenginleri daha da zenginleştirip orta sınıf ve fakirleri daha fakirleştirdiğine değinildi.

Açık krizinin en yoğun yaşandığı ülkeler

Raporda savaşların da açlık krizlerinin başlıca sebeplerinden olduğu belirtildi. Dünyada şu an açlık krizinin en yoğun yaşandığı ülkelere örnek olarak Yemen, Güney Sudan, Etiyopya'nın Tigray eyaleti ve Suriye örnek gösterildi. Tüm bu bölgelerde aynı zamanda savaş olması dikkat çekti.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.