Rapor: Gazzeli çocukların yüzde 91'i travma yaşıyor

Rapor: Gazzeli çocukların yüzde 91'i travma yaşıyor

İsrail saldırıları nedeniyle Gazzeli çocukların yüzde 91'inin travma yaşadığı belirtiliyor. Bunun sadece son saldırıların değil, 2008'den beri devam eden yoğun saldırı sürecinin sonucu olduğu vurgulanıyor.

Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları İzleme Kurumu'nun (Euro-Med Monitor) raporuna göre Mayıs ayında Gazze Şeridi'ne yönelik hava saldırılarının ardından Gazze'deki çocukların yüzde 91'i travma yaşıyor.

2008'den bu yana devam eden travma

Raporda travmanın sebebinin sadece son saldırılar olmadığı, 2008'den bu yana Gazze Şeridi'nde binlerce Filistinliyi katleden ve devamlılık kazanan saldırı süreci olduğu vurgulanıyor.

Gazze Şeridi'nde nüfusun büyük kısmının 25 yaş altında olduğu ve bu dönemde yetiştiği belirtiliyor.

Gazze Şeridi nasıl ortaya çıktı?

1948-1949 Arap-İsrail Savaşı ile oluşan Gazze Şeridi 1967'de İsrail işgaline uğradı. 1994'te bölge özerkleşti. 2006'da İsrail Gazze Şeridi'ni kontrol edemeyeceğini düşünerek burada yer alan 21 Yahudi yerleşim birimiyle bölgeyi tamamen terk etti. Fakat bu kez de İsrail uçaklarının bugüne dek sürmekte olan Gazze Şeridi'ne yönelik bombardımanlar süreci başladı.

Yalnızca 365 kilometrekarelik bir alana sahip olan Gazze Şeridi'nde 2021 itibariyle çoğu kendi topraklarında sığınmacı konumuna düşmüş 2.1 milyon Filistinlinin yaşadığını bildiriliyor.

Açık hava hapishanesi görünümündeki bölge bu çok yoğun nüfus nedeniyle büyük ekonomik ve alt yapı sorunları yaşıyor.

Tüm bu imkansızlıklar üzerine devamlılık kazanan yoğun İsrail saldırılarıyla sadece çocukların değil, aslında tüm Gazzelilerin travma yaşadığı belirtiliyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.