Raşid Dostum Ankara'dan İslam Emirliği yönetimini tehdit etti

Raşid Dostum Ankara'dan İslam Emirliği yönetimini tehdit etti

Özbek asıllı Afgan savaş ağası Raşid Dostum, Afganistan'daki İslam Emirliği yönetimini tehdit etti.

Özbek asıllı Afgan savaş ağası Raşid Dostum, Batı basınına açıklamalarda bulundu.

Ankara'daki villasında ağırladığı İran asıllı Amerikan vatandaşı gazeteci Jason Motlagh'a konuşan Dostum, Afganistan'daki İslam Emirliği yönetimini tehdit etti.

2021'in bahar ve yaz aylarındaki harekatlar sırasında Taliban'ı kendisinin mağlup edebileceğine yönelik iddiaları yineleyen Dostum, kendisine imkan sağlanmadığını öne sürdü.

dostum-ankara.jpg

Dostum Ankara'daki villasında

"ABD'nin kendilerine siyasi destek vermesi halinde Taliban'ı mağlup edeceğini" söyleyen Dostum, "Taliban'a karşı güç kullanarak muamele edilmeli" ifadesini kullandı.

Motlagh'ın Deşt-i Leyli ve benzeri katliamlar konusundaki sorularına da yanıt veren Dostum, bu katliamlarda kendisinin değil, emirlerini dinlemeyen bazı komutanların parmağı olduğunu iddia etti.

 

Dostum kısa bir süre önce yaptığı açıklamada ise bu katliamları tekrarlayacakları tehdidinde bulunmuştu.

Dostum, ABD ve Batı kendisine destek verdiği takdirde Afganistan'daki İslam Emirliği yönetimini mağlup edeceğini savundu ve şu ifadeleri kullandı:

"Eğer bana siyasi olarak destek olurlarsa, Taliban meselesi biter. 24 saat içerisinde Afganistan'da bir tepenin üzerinde olurum."

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
12 Yorum