Recep Akdağ: Hedefimiz 2023'e kadar AB'ye girmek

Recep Akdağ: Hedefimiz 2023'e kadar AB'ye girmek

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, beş yıl içinde Türkiye'nin AB üyesi olmasını hedeflediklerini söyledi.

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, beş yıl içinde Türkiye'nin AB üyesi olmasını hedeflediklerini söyledi. Akdağ, Alman Die Welt gazetesine verdiği mülakatta Afrin'i Esed yönetimine geri vermeyeceklerini de belirtti.

Türkiye Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, "Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) diğer tüm adaylardan daha önce girmeyi hak ettiğini" belirterek, bunun gerçekleşmesine "siyasi nedenlerin" engel olduğunu savundu.

Çarşamba günü Welt gazetesinde yayınlanan röportajında Akdağ, "AB'nin genişleme konusunda tamamıyla adaletsiz davrandığını" savundu. Akdağ, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100'üncü yılının kutlanacağı "2023 yılına kadar AB'ye girmek Türkiye'nin net hedefidir" dedi.

"Afrin'i Esed'e vermeyiz"

Recep Akdağ, Türkiye'nin Afrin'e düzenlediği harekatla ilgili soruya verdiği yanıtta ise "Afrin'i Esed yönetimine geri vermenin hiçbir şekilde söz konusu olmayacağını" söyledi.

Türkiye'nin bölgeye "uzun vadede yerleşmek istemediğini" belirten Başbakan Yardımcısı, "tek amaçlarının YPG gibi terörist Kürt grupları karşısında Türkiye'nin güvenliğini korumak ve bölgeyi en kısa sürede Suriye halkına geri vermek" olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.