"Refah'a yönelik İsrail saldırısı her an başlayabilir"

"Refah'a yönelik İsrail saldırısı her an başlayabilir"

İsrail'in Gazze Şeridi güneyindeki Refah'a yönelik saldırısının kısa bir süre içerisinde başlayabileceği rapor ediliyor.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi güneyindeki Refah bölgesine yönelik saldırısının kısa bir süre içerisinde başlayacağı rapor ediliyor.

Bu kapsamda bölgede şiddetli bombardımanların düzenlendiği bildiriliyor.

Gazze'de görev yapan Al Jazeera muhabiri Hani Mahmoud, son bombardımanlara ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Şu anda şehrin doğu kesiminde sürekli topçu bombardımanına şahit oluyoruz.

Bu, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin toplam alanının yüzde 16'sını kaplayan tampon bölgeyi genişletmek, daha fazla tarım arazisini temizlemek ve doğu kesiminde kalan binaları yıkmak için uzun süredir devam eden planının bir parçası.

Daha da önemlisi, saldırıların Gazze'nin orta bölgesine, özellikle de Nuseyrat ve Bureyc kampları gibi mülteci kamplarına ve Deyr el Belah şehrine yoğunlaştığı görülüyor.

Bu saldırılar Gazze'nin kuzeyine kadar uzanıyor ve burada neredeyse hiç durmadan topçu bombardımanı ve insansız hava aracı saldırıları yapılıyor."

Öte yandan, Gazze içerisinde bulunan İsrail ordu güçlerinde de hareketlilik yaşandığı ve bazı unsurların güneye kaydırıldığı ifade edildi.

Bölge kaynaklarının aktardığı raporlara göre Refah saldırısına katılması beklenen askeri birliklerinin tamamına yakını hazır durumda. Yalnızca iki tugayın kısa bir süre dinlendikten sonra saldırı düzenine gireceği kaydediliyor.

Kaynak: Mepa News

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.