'Reina katliamcısının ikinci hedefi Cumhuriyet'miş'

'Reina katliamcısının ikinci hedefi Cumhuriyet'miş'

Abdülkadir Selvi, Reina katliamcısının ikinci hedefinin Cumhuriyet gazetesi olduğunu öne sürdü.

Hürriyet'te yer alan yazının ilgili bölümü şu şekilde;

 

"DAEŞ militanının sorgusunda verdiği bilgilere göre, o gece hedefin bir değil üç yer olduğu anlaşılıyor. Reina üç hedef arasından özellikle seçilmiş. Üç hedeften birinin bir gazete olduğu anlaşılıyor. Reina katliamcısı sorgusunda, “Önce Şişli’de Peygamber’e hakaret eden gazete var dediler” diyor. “Sonra mesajda ‘Orada şimdi kimse olmaz’ deyip Reina’ya yolladılar” diye anlatıyor. Bunlar ön sorguda söyledikleri. Ancak bu iki cümle arasında bir şey var. O da merkezi Şişli’de olduğu söylenen, “Peygamber’e hakaret eden gazete” olarak tarif edilen gazeteyle ilgili. O gazetenin, “Prof. Nurettin Mazhar Öktel Sokak, No:2, Şişli” adresindeki Cumhuriyet gazetesi olduğu anlaşılıyor. Reina katliamcısının, 31 Aralık günü 3 ayrı adreste keşif yaptığı ortaya çıkıyor. “31’inde Taksim’e gittim, keşif sonrası Suriye’dekileri arayıp burada eylemin uygun olmayacağını bildirdim” diyor.

KAMERA KAYITLARINDA VAR

Orada biraz durmak istiyorum. Taksim’de hem güvenlik önlemlerinin yoğunluğundan hem de yağış nedeniyle yılbaşı kutlamalarına katılımın az olacağını düşünüp, Suriye’deki merkezi arayıp, Taksim’in uygun olmayacağını bildiriyor. Suriye’de nereyi arıyor? DAEŞ’in başkent olarak ilan ettiği Rakka’yı. Rakka’da DAEŞ’in Türkiye emiri ile görüşüyor. Dünya çapında ses getirici bir eylem yapmak ve çok büyük bir katliama imza atmak istediği için Taksim’i tercih etmiyor. Reina katliamcısının Cumhuriyet gazetesinin Şişli’deki merkezinin etrafında da keşif yaptığı anlaşılıyor. Cumhuriyet gazetesinin etrafındaki kamera kayıtlarının incelenmesinden bu tespit edilebilir. Neden Cumhuriyet? Rakka’dan gönderilen talimatta, “Peygamber’e hakaret eden gazete” diye Cumhuriyet tarif edildiği için. Charlie Hebdo saldırısı ile Cumhuriyet arasında bir bağlantı kuruluyor. 7 Ocak 2015 tarihinde Fransa’da Peygamberimize hakaret eden karikatürlerle gündeme gelen Charlie Hebdo dergisi El Kaide militanlarının saldırısına uğramış, 11 kişi öldürülmüştü. Cumhuriyet gazetesi ise dayanışma adına Charlie Hebdo kapağıyla çıkmıştı. DAEŞ militanı Abdulgadir Masharipov, “Orada şimdi kimse olmaz” denilerek, Reina’ya yönlendirildiğini söylüyor."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.