Reina saldırganı için 40 kez müebbet talebi

Reina saldırganı için 40 kez müebbet talebi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı yılbaşı akşamı İstanbul'daki gece kulübünde 39 kişiyi öldüren Abdulkadir Masharipov hakkındaki soruşturmayı tamamladı.

İstanbul'da yılbaşı akşamı Boğaz'daki gece klübü Reina'ya saldırı düzenleyip 39 kişiyi öldüren IŞİD üyesi Abdulkadir Masharipov hakkındaki savcılık soruşturması tamamlandı.

Zanlıya "39 kişiyi nitelikli şekilde kasten öldürme" ve "79 kişiyi kasten öldürmeye teşebbüs" suçlamalarıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı 40 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 2 bin 397 yıl hapis cezası talep etti.

İddianamede, "IŞİD mensubu Ebu Muhammed el Horasani kod isimli Masharipov'un yılbaşı akşamı 01:15 sularında Ortaköy'deki gece kulübüne geldiği ve AK-47 model kalaşnikof tüfekle müşterilere tasarlayarak öldürme kastıyla ateş açtığı" belirtildi.

Masharipov'un katliam esnasında zırh delici etkisi bulunan çelik çekirdekli mermiler kullandığı ve bu sayede tek atışta birden fazla kişiyi vurduğu da iddianamade belirtildi.

Savcılığın iddianamesinde Masharipov'la birlikte saldırıda rol aldığı belirtilen 51'i tutuklu 57 şüphelinin de adı geçiyor. 90 sayfalık iddianame, saldırı talimatının Suriye'de devam eden iç savaşta çatışma bölgelerinde faaliyet gösteren Ebu Cihad kod isimli İslam Atabıev tarafından verildiği belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.