Reina saldırısının faili aranıyor

Reina saldırısının faili aranıyor

Gece kulübü Reina'ya yılbaşı kutlamaları sırasında düzenlenen ve en az 39 kişinin yaşamını yitirdiği silahlı saldırının failini arama çalışmaları sürüyor

İstanbul'da bazı yaralıları ziyaretinin ardından gazetecilere açıklama yapan Yıldırım, saldırganın silahını olay yerinde bıraktığını ve kargaşadan yararlanarak uzaklaştığını söyledi.

Doğan Haber Ajansı ise 'saldırıyı düzenleyen kişiye ait polisin elindeki en net fotoğraf' diyerek bir güvenlik kamerası görüntüsü paylaştı.

DHA, fotoğrafın emniyet tarafından basınla paylaşıldığını aktardı.

Reina saldırısı

Doğan Haber Ajansı'nın emniyet yetkililerinden aldığını aktardığı ve Reina'daki saldırıyı düzenleyen kişiye ait olduğu sanılan güvenlik kamerası görüntüsü. Saldırganın silahını olay yerinde bırakarak kaçtığı sanılıyor.

Başbakan Yıldırım saldırıyla ilgili elde edilen bilgileri aktarırken, "Silahını çekerek kapıdaki korumaları ve bir polisimizi 'şehit' ediyor. Daha sonra da içeri girerek, rastgele her tarafa kurşun yağdırmak suretiyle bu kadar insanımızın ölümüne vesile oluyor, ölümünü gerçekleştiriyor. Daha sonra silahını olay yerinde bırakıp, kargaşadan yararlanarak olay yerinden uzaklaşıyor. Bütün ihtimaller değerlendiriliyor" dedi.

Yıldırım ayrıca, saldırganın Noel Baba kostümü giydiği iddialarının da doğru olmadığını belirtti.

Saldırıda 4'ü ağır 69 kişi de yaralanmıştı.

Yaşamını yitirenlerin 25'i yabancı

Öte yandan, saldırıda yaşamını yitirenlerin 38'inin kimliği belli oldu. Anadolu Ajansı'na göre, hayatını kaybedenlerin 25'i yabancı uyruklu, 11'i de Türkiye vatandaşı.

Hürriyet'te yer alan haberde, yaşamını yitirenlerden güvenlik görevlisi Fatih Çakmak'ın 10 Aralık'ta 45 kişinin hayatını kaybettiği Beşiktaş saldırısından sağ kurtulduğu ancak Reina saldırısında hayatını kaybettiğine dikkat çekildi.

Saldırıda yaşamını yitiren turizm şirketi çalışanı 47 yaşındaki Ayhan Arık da İstanbul'da düzenlenen cenaze töreniyle toprağa verildi.Hayatını kaybedenler arasında yedi Suudi Arabistan, üç Lübnan ve iki Ürdün vatandaşı da bulunuyor.

DHA yaşamını yitirenlerin dördünün Iraklı, ikisinin Hindistan vatandaşı olduğunu bildirdi. DHA'ya göre ayrıca, hayatını kaybedenler arasında birer Kanada, Suriye, İsrail, Tunus, Irak ve Lübnan vatandaşı da bulunuyor.

Reina saldırısında hayatını kaybedenlerin milliyetleri
ÜlkeHayatını kaybeden kişi sayısı
Türkiye11
Suudi Arabistan7
Lübnan3
Ürdün2
Fas2
Hindistan2
Irak2
Tunus2
Kuveyt1
Rusya1
Belçika1
İsrail1
Suriye1
Kanada1

Kaynak: BBC, DHA, Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.