"Rejim devre dışı bırakılmadan barışı sağlamak mümkün değil"

"Rejim devre dışı bırakılmadan barışı sağlamak mümkün değil"

İletişim Başkanı Fahrettin Altun 'İdlib'de yaşananları sineye çekemeyiz. Rejim devre dışı bırakılmadan Suriye'de kalıcı barışın sağlanması mümkün değildir' diye konuştu.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun Türkiye-Suriye Medya Forumu açılışında açıklamalarda bulundu. Altun'un konuşmasının satır başları şöyle;

- 2013'te sınırlarımızın güneyinde ağır bir kıyım yaşanmaya başladı. Türkiye bugün de Suriye krizinin temelinde Esed rejiminin olduğunu bilmektedir. Suriye'de yaşanan insani kriz 2015'te Avrupa'nın göbeğine ulaşmıştır.

- DEAŞ tehdidi ile terör küresel bir boyut kazanmıştır, bölge terör ile dizayn edilmeye çalışılmıştır. PKK/PYD terör örgütünün rejime nasıl payanda olduğunu bilmekteyiz. Türkiye bölgedeki harekatlarla binlerce kilometrelik alanı terör örgütlerinden temizlendi. Türkiye geriye bıraktığımız 9 yıl içerisinde Suriye'nin meşru muhalefetinin yanında olmuştur.

"Rejim devre dışı bırakılmadan barışın sağlanması mümkün değil"

- Rejim devre dışı bırakılmadan Suriye'de kalıcı barışın sağlanması mümkün değildir. Önümüzdeki dönemde hem sahada hem de masada vekalet savaşlarının sonlandırılması için çalışmaya devam edeceğiz. İdlib'de yaşananları sineye çekmemiz asla mümkün değildir, şehitlerimizin hesabı sorulacak. Bayrağımıza el uzatan Esed'in yeri Uluslararası Adalet Divanı'dır.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.