Rejim güçleri Deyr ez Zor'da kırıma mı uğradı: 640 ölü ve yaralı

Rejim güçleri Deyr ez Zor'da kırıma mı uğradı: 640 ölü ve yaralı

IŞİD'e bağlı yayın organlarının aktardığı rakamlara göre rejim güçleri ve yabancı Şii milisler Deyr ez Zor saldırısında ağır kayıp verdi.

IŞİD'e bağlı yayın organlarının aktardığı rakamlara göre rejim güçleri ve yabancı Şii milisler Deyr ez Zor saldırısında ağır kayıp verdi.

"640 ölü ve yaralı"

Örgüte bağlı olarak yayın yapan haftalık Al Naba gazetesinin aktardığı rakamlara göre, rejim güçleri ve yabancı Şii milisler ile IŞİD arasında son 1 ayda Deyr ez Zor bölgesi çevresinde yaşanan çatışmalarda rejime bağlı güçlerden 640 kişi öldü ve yaralandı.

"9 canlı bomba saldırısı"

IŞİD'in haftalık olarak servis edilen Al Naba gazetesinin aktardığı rakamlara göre, bir ay içinde kent çevresinde yaşanan çatışmalarda rejim güçlerini hedef alan 9 canlı bomba saldırısı düzenlendi.

Örgüte bağlı gazetenin aktardığına göre, yaşanan çatışmalarda bir ay içinde rejim güçleri ve yabancı Şii milislere ait 86 askeri araç tahrip edildi.

Rejim güçleri ve yabancı Şii milisler Rusya'nın sağladığı yoğun hava desteği altında Mart ayından bu yana Hama kenti doğusundaki Tedmur ilçesini kontrol altına aldıktan sonra Suriye'nin doğusundaki Deyr ez Zor kentine doğru ilerleyişe geçmişti.

Geçtiğimiz günlerde Deyr ez Zor kentine ulaşan ve IŞİD'in 3 yıldan fazla bir süredir devam ettirdiği kuşatmayı kıran rejim güçleri ve yabancı Şii milisler, kentte IŞİD'in kuşatma dairesinde bulunan 137'inci tümenle buluşmuştu.

Kuşatmanın kırılmasının ardından rejim güçlerinin Deyr ez Zor kentini IŞİD'ten geri almaya yönelik başlatacağı yeni operasyon için bölgeye askeri araç ve mühimmat sevkiyatı devam ediyor.

Rusya'nın sağladığı hava desteğinin yanında Deyr ez Zor kentine yönelik süren saldırılarda Lübnan Hizbullah Hareketi ve diğer yabancı Şii milisler rejime büyük oranda destek sağlıyor.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.