Rejim güçleri Humus'ta IŞİD'e karşı büyük kayıp verdi

Rejim güçleri Humus'ta IŞİD'e karşı büyük kayıp verdi

IŞİD Humus'un doğu kırsalında rejim mevzilerine yönelik saldırılar gerçekleştirdi.

IŞİD Humus'un doğu kırsalında rejim mevzilerine yönelik saldırılar gerçekleştirdi.

Suriye'nin Humus ili doğu kırsalında bulunan El Suhne beldesindeki rejim mevzilerine yönelik IŞİD tarafından geçtiğimiz günlerde geniş çaplı bir saldırı başlatıldı. Gerçekleştirilen saldırılarda rejime bağlı güçlerden çok sayıda kişi ölürken, IŞİD'in bölgede mevziler kazandığı ifade ediliyor.

IŞİD ile rejim güçleri arasında El Suhne beldesi etrafında yaşanan çatışmalardan sonra rejim güçlerinin belli bölgeleri terk etmek zorunda kaldığını aktaran yerel kaynaklar, IŞİD'in rejime ait çok sayıda silah ve aracı ele geçirdiğini ifade etmekte.

El Suhne beldesi doğusunda yoğunlaşan çatışmalar ile ilgili olarak IŞİD'e bağlı Amak Ajansı bölgeden görüntüler yayınlarken, örgüt tarafından yapılan açıklamalarda rejim güçlerine ait birkaç mevzinin ele geçirildiği ifade ediliyor.

IŞİD'e bağlı ajansın bölgeden servis ettiği, rejim güçlerinden ele geçirilen silah ve araçlar:



Rejim tankının vurulduğu o anlar

Öte yandan örgüte bağlı ajansın bugün yayınladığı görüntülerde El Suhne beldesi kuzeyinde rejime ait bir tankın güdümlü füze ile vurulduğu görüntülere yer verilmiş. Görüntülerde tankın güdümlü füzeyle hedef alınmasının ardından rejime bağlı askerlerin hızla bölgeden kaçtığı görülüyor.

IŞİD'in yayınladığı o görüntüler:

"Rejim güçlerinden 100 ölü"

Öte yandan IŞİD'e bağlı ajansın geçtiğimiz 28 Eylül tarihinde yaptığı bir açıklamada, halen çatışmaların sürdüğü El Suhne beldesi güneyinde düzenlenen saldırılarda rejim güçlerinden 100'e yakın kişinin öldürüldüğü iddia edilmişti. 

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.