Rejim medyası: Ebu Zuhur'u ele geçirdik

Rejim medyası: Ebu Zuhur'u ele geçirdik

Suriye'de Esed rejimine bağlı medya kaynakları Ebu Zuhur Askeri Havaalanı'nın kontrol altına alındığını iddia etti.

Suriye'de Esed rejimine bağlı medya kaynakları Ebu Zuhur Askeri Havaalanı'nın kontrol altına alındığını iddia etti.

Esed rejimine bağlı medya organlarının dün servis ettiği haberde İdlib'in doğusundaki Ebu Zuhur Askeri Havaalanı'nın rejime bağlı güçlerce kontrol altına alındığı öne sürüldü.

Muhalif kaynaklardan yalanlama

Suriye'den yerel haber aktarımı yapan muhalif kaynaklar tarafından yapılan açıklamaya göreyse rejim güçleri ve yabancı Şii milislerin Ebu Zuhur Askeri Havaalanı'ndan en az 35 kilometre uzaklıkta bir mesafede oldukları bilgisi kaydedildi.

Ancak rejime bağlı güçler daha önce de birçok kez bölgedeki askeri hedefin Ebu Zuhur Askeri Havaalanı olduğunu belirtmişti. Bu bağlamda Hama'nın doğusunda muhalifler ile sık sık sıcak çatışmalar yaşanmaya başlanmış, rejime bağlı güçler birçok kez bölgede ilerleme girişiminde bulunmuştu.

Ebu Zuhur Askeri Havaalanı konumu:


Öte yandan rejim güçleri ve İran tarafından koordine edilen yabancı Şii milisler geçtiğimiz günlerde Halep'in güney hattında düzenledikleri saldırılarda Tahriru'ş Şam Heyeti (HTŞ) grubu öncülüğündeki muhaliflerin kontrolündeki birkaç bölgede ilerleme sağlamıştı.

Rejim güçlerinin ön açmasıyla IŞİD'in de Hama'nın kuzey kırsalına sızdırılmış olması, muhaliflerin bölgedeki savunma hatlarını ikiye ayırmalarına yol açmıştı.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.