Rejim tüm gücüyle saldırıyor: 1 ayda 500 varil bombası

Rejim tüm gücüyle saldırıyor: 1 ayda 500 varil bombası

Rejim güçleri başkent Şam'ın batısında muhaliflerin kontrolündeki bölgelere saldırılarını sürdürüyor.

Rejim güçleri başkent Şam'ın batısında muhaliflerin kontrolündeki bölgelere saldırılarını sürdürüyor.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Şam'ın Batı Guta bölgesinde kuşatma altında bulunan Beyt Cin beldesine yönelik rejim güçleri ve yabancı Şii milislerin ilerleme girişimleri bugün de sürdü.

Muhaliflerin oluşturduğu savunma hattı yüzünden bölgede kayıplar veren ve ilerleme girişimleri geri püskürtülen rejim güçleri, bölgedeki sivil yerleşim birimlerini hava ve karadan hedef almaya devam ediyor.

1 ayda 500 varil bombası

Bölgedeki sivil yerleşim birimlerinin yoğun bir şekilde karadan karaya füzelerle hedef alındığını belirten kaynaklar, Rusya destekli rejim güçlerine ait helikopterlerin de bölgeye yoğun bir şekilde varil bombalarıyla saldırı gerçekleştirdiğini aktardı.

Varil bombalarının sivil yerleşim birimlerine atıldığını aktaran kaynaklar, bölgeye 1 ayda en az 500 varil bombasının atıldığı bilgisini kaydediyor.

Günde en az 23 füze

Bölgeden haber aktarımı yapan aktivistlerin aktardığı bilgilere göre, rejim güçlerinin Beyt Cin bölgesine yönelik düzenlediği saldırılar artımış durumda. Bölgeye yönelik savaş uçaklarının da saldırılar gerçekleştirdiğini aktaran aktivistler, geçtiğimiz ay bölgeye yönelik 700'den fazla karadan karaya füze atıldığını belirtti.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.