Rejime bağlı güçler ABD askerlerinin bulunduğu Tanf askeri kampına saldırdı

Rejime bağlı güçler ABD askerlerinin bulunduğu Tanf askeri kampına saldırdı

Esed rejimine bağlı güçler ülkenin güneydoğusunda ABD askerleri ve ABD destekli muhaliflerin yer aldığı kampı hedef aldı.

ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyon, Suriye'de rejim yanlısı grupların ülkenin güneydoğusunda yer alan ve ABD destekli muhalif grupların elinde bulunan Tanf kampına top atışlarıyla saldırı düzenlediğini bildirdi. 

Birleşik Görev Gücü Doğal Kararlılık Operasyonu Sözcüsü Albay Ryan Dillon, olayın önceki dün yaşandığını ve atılan top mermilerinin hedefinde Tanf kampının kuzeyinde devriye gezen koalisyon konvoyunun olduğunu belirtti. 

Dillon, "13 Mart 2018'de Suriye rejimi yanlısı kuvvetlerin dolaylı atışları, 55 kilometrelik ayrışma halkasının içerisindeki Tanf Garnizonunun 40 kilometre kuzeyine isabet etti. Top mermileri koalisyon ortaklarının 2 kilometre yakınına düştü." dedi.

Konuyla ilgili Rusya ile kullandıkları ayrışma kanalı üzerinden iletişime geçtiklerini kaydeden Ryan Dillon, saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığını ifade etti. 

Rejim yanlısı grupların 10'dan fazla atış yaptığını belirten Dillon, "Olay sırasında ortaklarımıza koalisyon mensupları da eşlik ediyordu." ifadelerini kullandı. 

Tanf kampı daha önce de rejim yanlısı gruplar tarafından hedef alınmış, koalisyon hava saldırıları ile karşılık vermişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.