Rejimi 4 ülke birden vurdu

Rejimi 4 ülke birden vurdu

Geçtiğimiz günlerde Deyr'ez-Zor'da Suriye rejimini hedef alan hava saldırısının yankıları sürüyor.

Dünya Bülteni'nin haberine göre; Suriye ordusunun Deyr ez Zor’daki mevzilerine düzenlenen saldırıya, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine destek veren Avustralya ve Danimarka uçakları ile İngiliz İHA'sının da katıldığı ortaya çıktı.

ABD’nin öncülük ettiği DAEŞ karşıtı koalisyon uçakları, Suriye’nin Deyr ez Zor kentinde düzenledikleri hava saldırısında Suriye ordusuna ait mevzileri bombalamıştı. Rusya’nın duyurduğu saldırıda 62 Suriye askeri hayatını kaybetmiş, 100’den fazla asker de yaralanmıştı.

Deyr'ez-Zor'da "yanlışlıkla" öldürülen 62 rejim askeri arasında Hizbullah milislerinin de olduğu öne sürülüyor. Saldırıda hayatını kaybedenlerin uyrukları ortaya çıktıkça saldırının pek de sehven olduğu düşünülemiyor. Saldırıda, bazı kaynaklar, yedi Rus askerinin de öldüğü iddiasında.

Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull, “Koalisyon komutanları, bölgedeki Rus komutasından gelen tavsiyeyi alır almaz sorti sonlandırıldı. Kaybedilen hayatlar ve yaralanan Suriyeli personel nedeniyle pişmanız. Şu anda kazayla ilgili söyleyebileceklerim bunlar” dedi.

Danimarka Silahlı Kuvvetleri’nden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “İki Danimarka F-16’sı diğer ülke uçaklarıyla birlikte bu saldırılara katıldı. Bu saldırılar, Suriyeli askerlerin vurulduğunun Rusya tarafından raporlanmasının ardından ivedilikle durduruldu.”

İngiliz medyası ise İngiltere’ye ait bir MQ-9 Reaper İHA’sının da operasyonda yer aldığını duyurdu

Öne sürülen bilgiler biraraya getirildiğinde vurulanlar, Suriye, Rusya, İran, vuranlar ise ABD, Avustralya, Danimarka ve İngiltere olarak sıralanmaya başladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.