Rejimin istihbarat planı ortaya çıktı

Rejimin istihbarat planı ortaya çıktı

Esed rejimi muhalifleri istihbarat ve enformasyon faaliyetleriyle zayıflatarak kalan bölgeleri ele geçirmek istiyor.

Suriye muhalefetine yakın haber kaynaklarının bildirdiğine göre Esed rejiminin Dera’a, Kuzey Humus kırsalı ve Şam'ın güney mahallelerinde kontrolü ele geçirmek için düzenlediği istihbarat planı ortaya çıkarıldı. Bu plana göre Esed rejimi muhalifleri istihbarat ve enformasyon faaliyetleriyle zayıflatarak bölgeleri ele geçirmek istiyor.

Suriye muhalefetine yakınlığıyla bilinen Nida Suriye Haber Ajansı'nın ifadesine göre söz konusu belgede rejimin istihbarat biriminin, Enformasyon Bakanlığı’nın, Cumhuriyet muhafızlarının ve benzeri oluşumların ismi bulunuyor. Ve bu belge muhaliflerin elindeki bölgelerde söylentilerle paniği ve psikolojik baskıyı artırmak için her türlü psikolojik baskı metodunun ve medya yöntemlerinin kullanılması gerektiğini öngörüyor.

Söz konusu belgedeki planlar Dera’a, Kuzey Humus kırsalı ve Şam güneyinde gruplar arasındaki birliği bozma, bölgedeki ajanlarla iletişimi artırma, insanların direnme eğilimini zayıflatma, suikastler düzenleme, başka insanları rejiminin amaçları için devşirme ve ‘böl-parçala-yut’  taktiğini kullanma şeklinde özetleniyor.

Esed rejiminin Doğu Guta’ya girerken bölgede uyuyan hücreler ile işbirliği yaptığı, halk arasında söylentiler yaydığı ve bölgede umutsuzluk ve karmaşaya sebep olduğu biliniyor. Buna ek olarak Esed rejimi, korku ve dehşete sebep olarak muhaliflerin azmini eritmek amacıyla medyaya yansıyan katliamlar da yapmıştı. Kimyasal silahlar, napalm ve fosfor bombaları ile yapılan katliamlar sonucunda muhalifler ve halk tahliye anlaşmasına varmak durumunda kalmıştı.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.