Rejimin Şam'da IŞİD'e karşı verdiği zayiat astronomik boyutlarda

Rejimin Şam'da IŞİD'e karşı verdiği zayiat astronomik boyutlarda

Rusya ve İran destekli rejim koalisyonunun başkent Şam'ın güneyindeki çatışmalarda uğradığı zayiatın büyük çapta olduğu bildirildi.

Rusya ve İran destekli rejim koalisyonunun başkent Şam'ın güneyindeki çatışmalarda uğradığı zayiatın büyük çapta olduğu bildirildi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, başkent Şam'ın güneyindeki Yermük Mülteci Kampı ve Hacerü'l Esved bölgesinde IŞİD ile rejime bağlı güçler arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Rejime bağlı güçler bölgede IŞİD karşısında ilerleme sağlamış olsa da uğradıkları zayiat küçümsenemeyecek boyutlarda.

"24 saatte en az 40 ölü"

IŞİD'e bağlı Amak Ajansı tarafından yapılan açıklamada, son 24 saatte rejim koalisyonuna bağlı güçlerden en az 40 kişinin öldürüldüğü öne sürüldü.

Esed rejimine bağlı haber kaynakları da rejim güçlerinin Şam'ın güneyinde verdiği kayıpları doğruluyor. Rejime bağlı haber ajansı SANA'nın aktardığına göre, bölgede IŞİD ile yaşanan çatışmalarda ölenler arasında üst düzey rütbeli isimler de bulunuyor.

IŞİD tarafından 11 Mayıs tarihinde servis edilen diğer rakamlara göre, bölgede yaşanan 3 haftalık çatışmalar sonucunda rejim koalisyonuna bağlı güçlerden 670 kişi öldürüldü. 

Rejim koalisyonuyla IŞİD arasındaki çatışmaların halen devam ettiği Şam'ın güneyinde sivil yerleşim yerlerinde büyük bir yıkım meydana gelmiş durumda.

Rejime bağlı güçler karadan ilerlerken, Rusya'ya ait savaş uçakları da hava desteği sağlıyor.

Rusya ve İran destekli güçler geçtiğimiz 20 Nisan tarihinde 5 yıldan uzun bir süredir kuşatma altında olan Şam'ın güneyindeki Yermük Mülteci Kampı, Kadem mahallesi ve Hacerü'l Esved bölgesine yönelik saldırı başlatmıştı.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.