Rektörlük için '3 yıl profesörlük' şartı kaldırıldı

Rektörlük için '3 yıl profesörlük' şartı kaldırıldı

Bugün yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile yapılan düzenleme çerçevesinde 'Rektörlük için üç yıl Profesörlük şartı' kaldırıldı.

Bugün (13 Eylül 2018) yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile yapılan düzenleme çerçevesinde 'Rektörlük için üç yıl Profesörlük şartı' kaldırıldı.

Memurlar.net'den Yavuz Selim Kaplan'ın haberine göre; daha önce 703 sayılı KHK'de düzenlemeye gidilerek rektör olabilmek için profesör olma şartı kaldırılmıştı.

Kısa bir süre sonra gelen tepkiler sonucunda; 15 Temmuz 2018 günü yayımlanan 4 sayılı Cumhurbaşkanı Kararnamesinin 800 üncü maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesine eklenen düzenlemeyle; "Rektörler, en az üç yıl profesörlük yapan " kişiler arasından atanıyordu.

Bugün yayımlanan 17 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 3'üncü maddesinin (b) bendi ile maddede yer alan "en az üç yıl" ibaresi yürürlükten kaldırılmıştır.

Buna göre, Rektörler üniversitelere Profesörlük unvanı alan kişiler arasından herhangi bir süre görev yapma şartı aranmaksızın atanabilecek.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.