Reuters: Trump İran'a müzakereler için süre verdi

Reuters: Trump İran'a müzakereler için süre verdi

İranlı yetkililere dayandırılan habere göre Trump müzakerelere başlamak için kısa bir süre verdi, İran'sa müdahalenin uluslararası ve bölgesel karşılığı olacağını söyledi.

İranlı yetkililer, ABD Başkanı Donald Trump’ın dün geceki İran’a olası müdahalesi ile ilgili uyarısının Umman aracılığıyla yapıldığını söyledi. 

Reuters’a konuşan bir İranlı yetkili, “Trump’ın mesajında İran’la herhangi bir savaşa karşı olduğu ve Tahran’la çeşitli konular üzerine görüşmek istediğini, buna karşılık da İran’a müzakerelere başlaması için kısa bir süre verdiğini söyledi.

İran dini lideri Ayetullah Hameney’in de yetkililere gizli kalmak suretiyle cevabını verdiği belirtildi.  

Bir diğer İranlı yetkili ise, “Liderlerin konuşmaya yanaşmadığı açık ancak bu mesajla bir karar vermesi (Hamaney) gerektiğini belirtti. Bununla birlikte Ummanlı yetkililere İran’a karşı herhangi bir saldırının bölgesel ve uluslararası bir karşılığını olacağını ilettik” dedi. 

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.