Reuters’ın Irak'taki faaliyetleri 3 aylığına durduruldu

Reuters’ın Irak'taki faaliyetleri 3 aylığına durduruldu

Bağdat hükümeti, Reuters Haber Ajansı’nın, 'koronavirüs vaka sayısının açıklanan resmi verilerden daha fazla olduğu' yönünde haber geçmesinin ardından ülkedeki faaliyetini 3 aylığına durdurdu.

Irak Medya ve İletişim Kurumu, "Ülkede binlerce kişinin koronavirüse yakalandığı" iddiasını içeren haberinden dolayı Reuters Haber Ajansı’nın Irak’taki çalışma lisansını 3 aylığına askıya aldığını bildirildi.

Ayrıca toplumsal güvenliği riske atma niteliği taşıdığını öne sürdüğü haberden dolayı Reuters yönetiminin Irak halkından özür dilemesini gerektiğini bildiren kurum, haber ajansının 25 milyon dinar (21 bin dolar) para cezasına çarptırıldığını duyurdu.

Reuters, Irak’ta binlerce kişinin yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalandığını ve bunun ülke makamları tarafından kamuoyundan gizlendiğini iddia eden bir haberi abonelerine servis etmişti.

Bağdat hükümeti Sağlık Bakanlığı da söz konusu iddiayı yalanlamıştı.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.