Reyhanlı saldırısı planlayıcısı Nazik, Esed ile görüşmüş

Reyhanlı saldırısı planlayıcısı Nazik, Esed ile görüşmüş

53 vatandaşın hayatını kaybettiği Reyhanlı saldırısının planlayıcısı Yusuf Nazik'in Beşşar Esed ile görüştüğü ortaya çıktı.

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde 2013 yılında gerçekleştirilen ve 53 vatandaşın hayatını kaybettiği bombalı saldırıda failleri yönlendiren ve Suriye istihbaratıyla irtibatı sağlayan Yusuf Nazik’in Beşşar Esed ile görüştüğü ortaya çıktı.

Anadolu Ajansı'nın 15.06.2013 tarihli haberinde, saldırıların faili ve planlayıcısı olduğu gerekçesiyle tutuklanan Nasır Eskiocak'ın ifadesinde Yusuf Nazik'ten bahsettiği ve Beşşar Esed ile görüştüğünü söylediği belirtiliyor.

Haberin ilgili kısmı şu şekilde: 

"Saldırıların faili ve planlayıcısı olduğu gerekçesiyle tutuklanan Nasır Eskiocak'ın (N.E.) saldırlar için Suriyeli Hacı adlı kişi ile 5 milyon dolara anlaştığı öğrenildi."

"Reyhanlı'daki bombalı saldırılar için Hacı isimli Suriyeli ile 5 milyon dolara anlaştığını anlatan N.E, ifadesinde şunları belirtti:

Hacı'nın zengin biri olduğunu Y.N'den (Yusuf Nazik) öğrendim. Daha önce de Y.N. ile Suriye'deyken Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın amcasının oğlu Halil Esad'ın yanına gittik ancak kendisiyle görüşmedim ancak Y.N. Halil Esad'ın yanına sürekli gidiyordu. Bir keresinde de Beşşar Esad ile görüşmüştü. Bu görüşmenin amacı da daha önce Reyhanlı sınırına muhaliflerden kaçarak gelen Esad yanlısı askerleri buradan alarak Yayladağı ve Samandağ ilçesinden Lazkiye'ye gitmelerine yardımcı olmaktı."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.