"Riyad'daki çatışmaların sebebi darbe değil drone"

"Riyad'daki çatışmaların sebebi darbe değil drone"

Riyad'da dün gece duyulan silah seslerinin kaynağının bir darbe girişimi olmadığı ifade edildi.

Suudi Arabistan'da Riyad Polis Sözcülüğü, Riyad'daki El-Huzami Mahallesi'nde izinsiz uçtuğu tespit edilen küçük "drone"a müdahale edildiğini duyurdu.

Açıklamada, uzmanların inceleme yapacağı kaydedildi.

Kral Selman bin Abdulaziz sarayında bulunmuyordu

Bu arada Suudi Arabistanlı bazı yetkililere dayandırılan haberlerde, Kral Selman bin Abdulaziz'in, "drone"un emniyet güçleri tarafından düşürüldüğü sırada Riyad'daki sarayında bulunmadığı belirtildi.

AA'nın haberine göre, ülke dışında ikamet eden muhalif isimlerden Ganim ed-Dusari de Twitter hesabından, Kraliyet Sarayı yakınında ateş açıldığına dair görüntüleri paylaşarak "Riyad'daki Kraliyet saraylarından birinin içinden ateş açılıyor." açıklaması yapıldı.

Suudi Arabistanlı yazar Advan el-Ahmeri ise bir süre önce Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, söz konusu görüntülerin doğru olmadığını belirterek "Kraliyet Sarayı'na yaklaşan bir 'drone'a müdahale edildi ancak El-Huzami Mahallesi'nde ateş açıldığına dair haberler doğru değil." ifadesine yer vermişti.

Söz konusu silah seslerinin kaynağının düşürülen bir drone olduğunu kanıtlayan herhangi bir kanıt ise sunulmadı. Bölgeden paylaşılan görüntülerde, gökyüzüne doğru ateş açıldığına dair bir işaret bulunmuyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.