Rohingyalar, şiddeti körüklediği için Facebook'a 150 milyar dolarlık dava açtı

Rohingyalar, şiddeti körüklediği için Facebook'a 150 milyar dolarlık dava açtı

Davanın ana nedeni, Facebook'un sahip olduğu algoritmaların gerçek dünyada şiddeti teşvik etmesi olarak gösteriliyor.

Rohingya sığınmacıları, dünyada en fazla kullanılan sosyal medya platformu olan Facebook'a, 'nefret söylemini önleyemediği ve Myanmar'da savunmasız Rohingya azınlığa yönelik şiddeti artırdığı' gerekçesiyle 150 milyar dolarlık dava açtı.

Kaliforniya mahkemesine sunulan şikayette, ABD merkezli şirketin algoritmalarının 'gerçek dünyada şiddeti körükleyen bir dezenformasyon aracı olarak çalıştığı' ifade edildi.

Mahkemeye sunulan şikayette şu ifadeler yer aldı:

"İnkar edilemez gerçek şudur ki, Facebook'un nefreti ve yanlış bilgiyi körüklemesinin neden olduğu olaylarda binlerce Rohingya hayatını kaybetti."

Tamamına yakını Müslüman olan Rohingyalar, nesillerdir Myanmar'da yaşıyor olmalarına rağmen şiddet dolu ayrımcılığa maruz kalıyorlar.

İnsan hakları savunucuları, sosyal medya devi Facebook'u yanlış bilginin yayılmasını önlemek için yeterli çabayı göstermemekle suçluyor.

Facebook, şirket için mahkemeye yapılan şikayete henüz yanıt vermedi.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.