Romanya'da 6 aylık bebek vaftiz esnasında boğularak öldü

Romanya'da 6 aylık bebek vaftiz esnasında boğularak öldü

Nüfusunun büyük bölümü Ortodoks olan Romanya'da bir kilisede 6 haftalık bir bebeğin vaftiz edildikten hemen sonra ölmesi, ciddi boyutta tepkilere neden oldu.

Romanya'da Ortodoks Kilisesi, bir bebeğin kilisedeki vaftiz töreninin ardından hayatını kaybetmesi sonrası eleştirilerin odağında.

Ülkenin kuzeydoğusundaki Suceava kentinde 3 kere suya batırılıp çıkarıldığı vaftiz töreni sonrası kalbi duran 6 haftalık bebek hemen hastaneye kaldırılmasına rağmen birkaç saat sonra hayatını kaybetti.

Otopsi sonuçları bebeğin akciğerinde su bulunduğunu belirlendi. Vaftiz töreni kurallarında değişikliğe gidilmesi için sosyal medya üzerinden başlatılan bir kampanyada 56 binden fazla imza toplandı.

Nüfusunun büyük çoğunluğu Ortodoks olan Romanya'da son dönemde benzer olayların yaşandığı, vaftiz esnasında bebeklerin vücudunun suya batırılmasına bağlı olarak komplikasyonların yaşandığı aktarılmıştı.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.