Romanya'da yolsuzluğa karşı dev protesto

Romanya'da yolsuzluğa karşı dev protesto

Protesto edilen yargı reformunun, adı yolsuzluğa karışan üst düzey siyasilerin yargılanmasını zorlaştıracağı belirtiliyor.

Romanya'da on binlerce kişi yolsuzluğa karşı sokağa söküldü.

Eylemciler, hükümetin yargı reformunu protesto etti. Söz konusu düzenlemenin, adı yolsuzluğa karışan üst düzey siyasilerin yargılanmasını zorlaştıracağı eleştirisi yapılıyor.

Euronews'in aktardığına göre siyasilerin yargıya müdahale ettiğini savunanlar, tepkilerini tek bir ağızdan dile getirmek için başkent Bükreş'te toplandı. Aralarında eyleme katılmak için 450 kilometrelik yolu 11 günde yürüyen bir aktivist de vardı.

Tepkinin sebebini özetleyen gazeteci Atilla Biro, "Her geçen gün siyasilerin Romanya'da hukukun üstünlüğünü yok etmeye çalıştığını görüyoruz. Bu yüzden insanlar meydanlarda eylemlere devam ediyor." diye konuştu.

Yaklaşık 50 bin kişinin katıldığı gösteriler gece saatlerinde de sürdü, soğuk hava eylemcileri yıldırmadı. Bir ara göstericilerle güvenlik güçleri arasında tansiyon yükselse de olaylar büyümedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.