Ruhani: ABD anlaşmadan çekilirse pişman olur

Ruhani: ABD anlaşmadan çekilirse pişman olur

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, ABD'nin nükleer anlaşmadan çekilmesinin hata olacağını söyledi.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ülkesi ile ABD'nin de aralarına dâhil olduğu altı devlet ile imzalanan "nükleer anlaşmadan" çekilmesi durumunda Washington yönetiminin buna pişman olacağını söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Avrupalı müttefiklerinden, önümüzdeki hafta yenilemesi gereken anlaşmadaki "korkunç hataların düzeltilmesi" talebinde bulunması ve protokolden imzasını çekme tehdidi sonrası konuşan Ruhani, İran halkının birlik halinde olduğunu kaydetti.

İran Cumhurbaşkanı, "Eğer ABD nükleer anlaşmadan çekilirse tarihte emsali görülmemiş bir şekilde pişman olacaktır" ifadesini kullanırken, "Trump ve Siyonist rejim (İsrail) bilmeli ki halkımız birlik olmuş durumda" şeklinde konuştu.

Ruhani ayrıca ülkesinde "sağcı, solcu, devrimci, reformcu, ılımlı" fark etmeksizin herkesin anlaşmanın arkasında durduğunu belirtti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.