Ruhani, Castro'yu ziyaret etti

Ruhani, Castro'yu ziyaret etti

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Havana'da Fidel ve Raul Castro ile bir araya geldi.

Venezuela'nın ev sahipliğini yaptığı 17. Bağlantısızlar Hareketi Zirvesi'ne katılan Ruhani, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu toplantılarına katılmak için New York'a geçmeden önce Küba'ya bir günlük resmi ziyarette bulundu.

Ruhani, ziyaret sırasında 90 yaşındaki eski Devlet Başkanı Fidel Castro ile görüştü.

Küba hükümeti tarafından toplantının ardından yapılan açıklamada, Castro ve Ruhani'nin gıda üretiminin önemi ile dünya barışını hedef alan tehditler hakkında fikir alışverişinde bulunduğu belirtildi. Görüşmenin fotoğrafları da yayınlandı. 

Görüşme, geçen ay İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif'in Havana'daki temaslarının ardından gerçekleşti. Zarif, İran'a yönelik uluslararası yaptırımların kaldırılmasının ardından Küba ile ticari ilişkilerin geliştirilmesi için Havana'da bir dizi görüşme yapmıştı. 

İran haber ajansı İRNA'nın haberinde, görüşmede iki ülke arasındaki dostluk ilişkileri ve işbirliğinin daha da geliştirilmesi için atılacak adımların ele alındığı kaydedildi. Görüşmede Ruhani, ülkesinin uygulanan baskılar ve yaptırımlara karşın ekonomik büyümesini başarıyla sürdürdüğünü belirtti.

"Küba, direnişin ve Amerika kıtasındaki sömürgeciliğe karşı mücadelenin simgesidir." ifadesini kullanan Ruhani, İran ve Küba halklarının yabancı güçlerin ağır baskısına mazur kaldığını savundu. 

Kaynak: Reuters, Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.