Ruhani'den bir ilk: Irak'ta Şii lider Sistani'yi ziyaret etti

Ruhani'den bir ilk: Irak'ta Şii lider Sistani'yi ziyaret etti

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Irak'a yaptığı ilk resmi ziyaretinde yine bir ilke imza attı ve Şii lider Ayetullah Ali Sistani ile bir araya geldi.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Irak'a yaptığı ilk resmi ziyaretinde yine bir ilke imza attı ve Şii lider Ayetullah Ali Sistani ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Ruhani Irak ziyaretinin üçüncü ve son gününde Necef kentine gitti. Burada önce İmam Ali Türbesi'ni ziyaret eden Ruhani daha sonra Şii otoritelerden Ayetullah Ali Sistani ile görüştü.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif'in de hazır bulunduğu görüşme Sistani'nin evinde gerçekleşti.

Ruhani, Sistani ile görüşen ilk İran cumhurbaşkanı oldu.

Ancak görüşmenin içeriğine dair bilgi verilmedi. Gazeteciler ve fotoğrafçılar Sistani'nin konutuna oldukça nadir kabul ediliyor.

Ali Sistani, yetkililerle sık görüşmemesiyle biliniyor. Nitekim dini lider, 2008'de Irak'ı ziyaret eden İran'ın önceki Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad'ın görüşme talebini reddetmişti. Sistani, en son geçen Kasım ayında Birleşmiş Milletler Irak Özel Temsilcisi Jan Kubis ile bir araya gelmişti

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.