Rus Aeroflot uçağı acil inişte alev aldı: 41 ölü

Rus Aeroflot uçağı acil inişte alev aldı: 41 ölü

Rus havayolu şirketi Aeroflot’a ait yolcu uçağının, havalimanına acil iniş yaptığı sırada alev alarak yanması sonucu 41 kişi hayatını kaybetti.

Rus ulusal havayolları Aeroflot'a ait bir uçağın Moskova'nın Sheremetyevo Havaalanı'na acil inişi sırasında alev alması sonucu 41 kişi hayatını kaybetti.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, yolcuların yanan uçaktan çıkabilmek için acil çıkış kapılarındaki şişme kaydırakları kullandıkları görülüyor. Görgü tanıklarından biri, 78 yolcu ve 5 mürettebat taşıyan uçaktan sağ kurtulanların olmasının "mucize" olduğunu söyledi.

Rus basınında yer alan haberlere göre, hayatını kaybedenler arasında iki çocuk ve bir uçuş görevlisi de bulunuyor.

Aeroflot, uçağın "teknik nedenlerle" geri döndüğünü söyledi, ancak başka ayrıntı vermedi.

Sukhoi Superjet 100 tipi yolcu uçağı, Sheremetyevo Havaalanı'ndan Murmansk şehrine gitmek üzere yerel saatle 18.02'de ayrıldı.

Uçak

Mürettebat yolcuları kurtarmak için her şeyi yaptı

Kalkıştan kısa bir süre sonra "arıza" nedeniyle uçuş ekibinin acil iniş için izin istediği öğrenildi. Aeroflot yaptığı yazılı açıklamada, acil inişin ardından pistte uçağın motorunun alev aldığını kaydetti.

Şirketten yapılan açıklamada, "mürettebatın yolcuları kurtarmak için ellerinden gelen her şeyi yaptıkları" ve yolcuların 55 saniye içinde tahliye edildiği belirtildi. Hayatta kalan yolculardan biri olan Dmitry Khlebushkin, uçuş görevlilerine müteşekkir olduğunu kaydetti. Gazetecilere yaptığı açıklamada, "Uçuş görevlileri sayesinde hayatta kaldım" dedi.

Olayla ilgili soruşturmanın açıldığı bildirildi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.